Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dörrknackninggav 15 okända jobb

Ofta finns det jobb som inte syns. Företag har behov av folk men hinner inte med att dra igång en rekrytering. Då kan den som knackar på rätt dörr vid rätt tillfälle ha tur.

Annons

Utbildningsföretaget Eductus genomförde i fredags en ”jobbjakt” i Köping. Konceptet har genomförts på flera orter i landet och går ut på att arbetssökande får besöka företag och prata jobb och praktik samtidigt som de lämnar information om systemet med jobbcoacher som Eductus tillhandahåller.

Ett 30-tal arbetslösa Köpingsbor deltog i jobbjakten.

Vid ett bord på Hökartorget möter vi Birgitta Appelkvist, Matilda Johansson och Rebecca Granlund. De har just gått en sväng längs Stora Gatan och har kommit tillbaka till Eductus bord för att hämta mer trycksaker.

– Vi har blivit väldigt väl bemötta överallt, berättar trion.

De tre har varierande bakgrunder. Birgitta är utbildad undersköterska och har en del annan vana med sig när hon nu söker jobb. Matilda och Rebecca kommer direkt från gymnasiet.

– Det här är ett bra sätt att få kontakter, säger Birgitta.

Sammantaget resulterade ett par timmars intensivt dörrknackande hos 65 företag i hela Köping i smått fantastiska 15 jobb, 27 praktikplatser och 4 framtida studiebesök.

– Det tycker jag var väldigt bra, kommenterar Håkan Eriksson, en av coacherna från Eductus.

Mer läsning

Annons