Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bissens Brainwalk"drog in storkovan

106 780 kronor. Mathias ”Bissen” Larssons promenad för hjärnforskningen blev, som ni ser, även en ekonomisk jättesuccé. ”Helt otroligt. Folk har visat en sådan givmildhet att man blir helt varm i hjärtat”, säger ”Bissens” fru och medarrangör, Emma Larsson-Strandell.

Annons
Bissen Larsson gick med Maria Sandgren och pappa Rolf.

Som Bbl/AT tidigare berättat blev den lokala bandyprofilen Mathias ”Bissen” Larssons ”Brainwalk” – promenaden till förmån för hjärnforskningen – en jätteframgång.

En så hög siffra som tusen ”medgångare” har nämnts i sammanhanget och nu har alltså den peng det kostade att gå med räknats ihop.

- Nästan 110 000 kronor. Vi har fått veta att det skulle kunna täcka ungefär 40 procent av ett forskarstipendie. Det är helt otroligt, säger en rörd Emma Larsson-Strandell.

- Efter att ”Bissen”, som själv drabbades av en hjärnblödning förra året, bestämt sig för att starta en Facebookgrupp för initativet ökade intresset lavinartat.

- Vi såg liksom hur det växte och växte och tog oss lite för pannan, där ett tag. Intresset var enormt stort, visade det sig. Vi vill tacka alla som ställde upp på det här. Inte minst kommunen och gatukontoret, som ställde upp och sopade hela rundan för oss, innan vi gick ut. Helt otroligt vänligt, säger Emma Larsson-Strandell, som redan nu funderar på en uppföljning.

- Jag och Mathias har pratat om det och det är något vi vill göra.

Mer läsning

Annons