Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BEO kritiserarKöping kommun

En grundskoleelev som mobbades fick inte tillräckligt med stöd. Det tycker Barn- och elevombudet BEO, som riktar kritik mot Köpings kommun som de anser ha brustit i arbetet mot kränkande behandling i skolan.

Annons

I en anmälan från 2009 hade pojken som gick i årskurs 6 på Malmaskolan blivit utsatt för kränkande behandling under närmare tre års tid. Han ska enligt vårdnadshavaren blivit utfryst, slagen, kallad kränkande ord och vid ett tillfälle även blivit hotad till livet.

Relationen ska ha varit särskilt infekterad till en elev i klassen och det ska ha uppstått incidenter mellan dem ett par till tre gånger i veckan enligt anmälan till BEO.

Den utsatte pojken vågade till en början inte berätta någonting för sin vårdnadshavare, hon fick kännedom om situationen först över ett år senare.

Hon kontaktade då skolan och tog upp händelserna på utvecklingssamtal och med kontaktläraren.

Skolan såg bland annat till att pojken fick pratat med en kurator och vid några tillfällen har han haft en vuxen vid sin sida under skoldagen.

Men det blev inte bättre och vårdnadshavaren menar i sin anmälan att skolan inte gjort tillräckligt för att stoppa mobbningen.

Läs mer i Bärgslagsbladet/Arboga Tidning

Mer läsning

Annons