Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara 50 får jobbpå sommarlovet i år

På måndag kan det bli rusning till kommunens hemsida och till Ullvigymnasiets reception. Då släpps nämligen anmälingsblanketterna till årets kommunala feriepraktikplatser – och de är bara femtio stycken.

Annons

De kommunala sommarjobben, eller feriepraktikplatserna som de kallas i den kommunala nomenklaturen, har blivit något av ett budgetdragspel. Dåliga år blir det inga pengar till sommarjobb alls och goda år blir det sommarjobb till alla som vill ha.

I konsekvensens namn borde det finnas gott om sommarjobb till 17-åringarna i år. Förra året fick alla som sökte jobb och 2011 ser inte ut att bli ett år som i något avseende blir sämre för Köpings kommun.

Kommunalrådet Andreas Trygg (V), tillika ordförande i Social- och Arbetsmarknadsnämnden, berättar att förra året fanns inga pengar för feriepraktikplatser alls i budgeten. När man sedan såg att kommunens ekonomi såg mycket ljus ut, sökte man extra pengar och kunde erbjuda alla 17-åringar sommarjobb.

– I år har vi en egen budget, så vi har inte sökt några extra pengar. Tyvärr betyder det att vi inte kommer att kunna erbjuda mer än ett 50-tal platser.

Läs mer i onsdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning

Mer läsning

Annons