Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

500 fler jobbpå Powertrain i år

Dramatisk vändning efter värsta krisen. Platschefen hoppas på årliga investeringar för flera hundra miljoner kronor i Köping.

Annons

Hälften av de som förlorade jobben vid Volvo Powertrain är åter på sin gamla arbetsplats. Men merparten av dem går in genom grindarna med en ny arbetsgivare, ett bemanningsföretag. Flexibilitet är ordet som fått en allt starkare, mer konkret ställning i företagsledningens vardag. ”En lärdom av krisen”, menar platschefen Dana Dobrin som är medveten om kritiken, men som ser flexibilitet som en styrka att utveckla när hon framöver förväntar sig årliga investeringar i Köping på mellan 100 och 350 miljoner kronor.

Summorna, och dess storlek förvånar, men Dana Dobrin anser det inte vara orealistiskt.

– En del investeringar är redan beslutade, andra finns med i vår långsiktiga planering.

Hon betonar dock att många i Volvokoncernen slåss om investeringspengar, men hon är övertygad om att Köping även i framtiden får sin beskärda del.

– Vi vill fortsätta att visa att vi är bäst, och det sker inte med automatik och är heller inget som kommer gratis.

Volvo Powertrain i Köping lyfter gärna fram sina storprodukter – växellådan I-shift för de tunga lastvagnarna och det marina IPS-drevet som driver moderna fritidsbåtar med den bakvända propellern.

Det här är eftertraktade, branschhyllade produkter som kompletteras med nya applikationer och i olika variationer. En absolut nödvändighet för att hänga med i utvecklingen och i stenhård konkurrens.

Läs mer i fredagens Bbl/AT

Mer läsning

Annons