Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

19-åring greps i Köping

Två personer har skadats svårt vid ett bråk på parkeringen vid Hammartorget i Hallstahammar vid niotiden på onsdagskvällen. Vid tvåtiden i natt grep polisen en 19-åring i Köping som misstänks för inblandning i brottet.

Annons

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord i två fall.

- Det är något slags stickvapen som använts, säger Sven-Åke Hammar, vakthavande befäl vid polisen i Västmanland.

Strax före klockan två i natt hittade polisen en 19-årig man i Köping som misstänks ha varit inblandad i mordförsöken.

19-åringen upptäcktes av en polispatrull när han tillsammans med en 17-åring försökte stjäla en bil.

19-åringen kommer att förhöras tidigt på torsdagsmorgonen.

Vid bråket i Hallstahammar ska en man ska ha fått ta emot flera hugg i bland annat lår och ansikte och har förts med ambulans till Centrallasarettet i Västerås. Ytterligare en person, en yngre man, har enligt polisen förts till sjukhus med hugg i buken. Enligt polisen är de skadade födda 1981 respektive 1990. Båda får intensivvård och kunde inte höras av polisen under onsdagskvällen.

Det var strax före klockan nio på onsdagskvällen polisen fick larm om ett större bråk med olika tillhyggen i närheten av torget i centrala Hallstahammar, inte långt från polishuset. Enligt polisen ska det vara två grupperingar av yngre personer som drabbat samman. På plats hittades en av de knivskurna männen.

- Det har inträffat någon form av sammandrabbning eller konfrontation. Vi tror inte bråket har skett av en tillfällighet, säger Sven-Åke Hammar.

Den andre skadade mannen ska enligt polisens insatschef på plats, Per Wideberg, ha tagit sig från centrum till en lägenhet där han hämtades av ambulanspersonal.

Polisen söker nu efter dem som ligger bakom mordförsöken. Enligt polisen rör det sig om fem till åtta personer som ska ha varit mörkt klädda och maskerade.

- Vi har flera patruller och tekniker på plats och vi pratar med vittnen. Vi har goda förhoppningar om att hitta gärningsmännen, säger Hammar.

Om den 19-åring som hittades i Köping under natten har någon inblandning i mordförsöken kommer förhoppningsvis morgonens förhör ge besked om. Sökandet efter övriga inblandade fortsätter.

Polisen har spärrat av ett större område i anslutning till torget.

Mer läsning

Annons