Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera företag i Västra Mälardalen kontaktade av falsk vd – försöker lura till sig pengar

Två företag i regionen har anmält till polisen att de har fått mejl som ser professionella ut och som ger sken av att komma från deras företags verkställande direktör. Men det är falska mejl.

Annons
På olika sätt har personalen på företagen i tid upptäckt att det är bluffmejl som skickats till dem. Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX

Två företag, ett i slutet av förra veckan och ett företag den 9 april, har polisanmält att någon genom mejl utgett sig för att vara deras verkställande direktör, vd.

– I mejlet så försöker bedragaren få företagarna att föra över en stor summa pengar till ett engelsk bankkonto. De är väldigt välgjorda mejl, men det har upptäcks att det är bedrägeriförsök, säger Ingela Wallin på polisen i Köping.

För drygt ett halvår sedan skedde en annan typ av företagsbedrägeri som också upptäcktes via mejl vid en liknande händelse mot husbilsföretag i Valskog.

Polisen i Köping vill nu gå ut och varna företag att var uppmärksamma på de här falska vd-mejlen som cirkulerar och polisanmäla om de dyker upp. I dessa två fall har inga pengar överförts och bedrägeriet upptäcks i tid.

Mer läsning

Annons