Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timmerupplagförvärrade dödsolycka

Hade inte timret stått vid sidan av vägen så hade bilen fortsatt rakt ut på gärdet. Kanske hade den 21-årige föraren från Arboga överlevt smällen. Kanske inte. Men bilen hade i alla fall inte totaldemolerats.

Annons

Fredagen den 2 juli dog en 21-årig man från Arboga i en bilolycka vid Götarsvik på länsväg 823.

Enligt flera uppgifter kom han i väldigt hög fart från Örebrohållet. Då krockade han med en annan bil som gjorde en u-sväng på vägen.

Intill olycksplatsen fanns en bussficka som löpte parallellt med länsvägen. Där mellan fanns en smal landplätt med en busskur och en timmerhög. Vid krocken flög 21-åringens bil genom busskuren och in mot den uppställda högen med timmer. Där tog det stopp. BMW:n landade på högkant 70 meter bort från smällen. Söndertrasad. Den 21-årige föraren omkom på platsen.

Polisen har under sommaren arbetat med förundersökningen kring olyckan. Än är den inte färdig. Förundersökningsledaren Håkan Rydstrand har under arbetet kollat på flera faktorer. En faktor var timret.

– Det finns misstanke om att ägaren har lagt upp timret för nära vägen. Det är då brott mot väglagen. Det är svårt att säga exakt vilken inverkan det haft för utgången. Men det är helt klart att timret legat olämpligt på platsen, säger Håkan Rydstrand.

Mer läsning

Annons