Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättviktspallarna tillverkas vidare i Arbogafabriken

Förra veckan berättade Bbl/AT om att Solid Pak försatts i konkurs. Kartongföretagets lättviktspallar lever dock vidare efter att EQpack AB, med säte i Eskilstuna, har köpt all produktionsutrustning och patent för att kunna tillverka och marknadsföra Solidpallen.
– Vi räknar med att vara igång med produktionen till våren, säger Jan Oveby, VD på EQpack.

Annons
Lätt som en plätt. Styrkan med pallarna är att de är så lätta. Jan Oveby visar genom att hålla upp den lättare varianten.

Solid Paks lättviktspallar har ända sedan 2001 tillverkats ute vid Åsbyområdet. Sedan sommaren ligger produktionen nere och bara för en tid sedan försattes företaget i konkurs vid Västmanlands tingsrätt. Produkterna lever dock vidare tack vare ett stort intresse från Eskilstunaföretaget, EQpack, som en längre tid haft koll på de ekologiska lättviktspallarna– en produkt som skyddas av patent i 22 länder.

– Vi tycker att det här är ett mycket spännande förvärv och ser lättviktspallarna som ett utmärkt komplement till vårt övriga sortiment. Vi ser också stora expansionsmöjligheter. Solid Pak har ju inte riktigt haft de ekonomiska resurserna att kunna expandera internationellt.

Läs mer i torsdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning

Mer läsning

Annons