Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körkort uteblev- skola anmäld

Föräldrar anser att Arboga Yrkesgymnasium har brutit sitt löfte om att eleverna skulle ha körkort vid utbildningens slut i våras – något som ingen elev fick. skolinspektionen ska nu granska fallet efter anmälan.

Annons

Föräldrar anser att ungdomarna inte har fått den utbildning som de blivit utlovade när de startade sin gymnasieutbildning.

De skriver bland annat att: ”Eleverna gick in i utbildningen med förestatsen att de skulle vara utbildade lastbilschaufförer när studietiden var över, men ingen av dem var helt klar med alla körkort”.

Efter att Skolinspektionen tagit del av anmälan har myndigheten krävt att få svar av skolan på ett antal frågor. Det handlar bland annat om att skolan måste redogöra vilken information som gick ut till eleverna om vad utbildningen skulle leda till i samband med att de sökte utbildningen.

Arboga Yrkesgymnasium har nu svarat Skolinspektionen och svaret kommer nu, tillsammans med uppgifterna från anmälarna, att ligga till grund för Skolinspektionens ställningstagande.

Läs hela artikeln i Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, torsdag.

Mer läsning

Annons