Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalle bäst i nutidstest

Med endast två fel i Nutidsorienteringen blev Karl "Kalle" Mattsson bäst i länet. Nu får han vara med på Nobelprisutdelningen.

Annons
Klasslärarna Elin Jauring och Natalie Jansson berättar på fredagsmorgonen att Kalle Mattson är en vinnare som ska få äta lunch med utbildningsminister Jan Björklund.

Karl "Kalle" Mattson från Gäddgårdsskolan går i sjuan, men slog trots det länets åttor och nior i Dagens Nyheters riksomfattande kunskapstävling Nutidsorienteringen. På fredagsmorgonen avslöjade klasslärarna Elin Jauring och Natalie Jansson resultatet efter stort hemlighetsmakeri.

- Jag hade ingen aning om det här, säger Kalle. Det var en fråga om bakterier som jag inte kunde och hoppade över helt, så jag trodde inte att jag skulle vinna.

Eleverna och rektor Ulf Carlsson, anade att något speciellt var på gång men visste heller ingenting förrän resultatet offentliggjordes i klassrummet.

- Det här är jättekul. Jag brukar ju säga att jag har världens bästa elever, sade Ulf Carlsson.

Medan rektorn berättade nyheten i skolans högtalare firade klassen med tårta.

För Karl Mattsson och 23 andra vinnare i landet väntar prisutdelning på Drottningsholms slott, lunch på Rosenbad med utbildningsminister Jan Björklund och deltagande vid Nobelprisutdelningen.

Läs mer i måndagens Bärgslagsbladet/ Arboga Tidning

Mer läsning

Annons