Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvaret får betalastraffavgift till tullen

Försvarsmakten struntade i att lämna en tulldeklaration. Efter flera påstötningar beslutade Tullverket att sköntulltaxera Försvarsmakten Logistik i Arboga med 142 643 kronor.

Annons

Försvarsmakten hanterar miljarder skattekronor varje år och borde förstås vårda pengarna på bästa sätt. Frågan är om extra tulltillägg inte är att slarva med pengarna.

I det här fallet har Försvarsmakten Logistik haft gods som passerat landets gränser och därmed bedömts som tullpliktigt.

Gången är sådan att en förenklad tulldeklaration ska kompletteras med en fullständig, men vid det här tillfället gjordes inte det.

- ¬Tullverket skickade därför ut en anmaning till Försvarsmakten om att skicka in kompletteringen. Eftersom inget kom in då, gick vi vidare och skickade ett föreläggande om komplettering inom åtta dagar, berättar handläggaren Tor-Eve Bengtsson på Tullverket.

Inte heller då reagerade Försvarsmakten och därmed gjorde Tullverket en sköntulltaxering av det tullpliktiga godset. Uppskattningen gjordes att tullbeloppet var 713 218 kronor och tillägget hamnade på 20 procent av det beloppet – 142 643 kronor.

Vad det var för gods kan inte Tullverket uppge och Försvarsmakten har inte gått att nå för att få en förklaring till varför det aldrig skickades in någon komplett tulldeklaration.

Mer läsning

Annons