Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler Luciakandidaterönskas i Arboga

Antalet nomineringar till årets Arboga Lucia var i fredags eftermiddag sju stycken. Därmed är årets luciatåg säkrat eftersom just sju stycken är vad som krävs.

Annons

Men fler kandidater till Lucia välkomnas av arrangören Lions.

– Det är ju naturligtvis bra om vi får in fler, säger Paul Eknöland.

Men det är ingen vikande intresse som återspeglar sig i få anmälningar. Det handlar snarare om att kraven på kandidaterna har ökat. Plus att de själva måste lämna in lappen.

– Tidigare kunde mormor och morfar anmäla sitt barnbarn utan att de visste om det. Men så har vi inte längre utan de måste själva skriva under lappen.

– Sedan har vi ökat kraven också, säger Paul Eknöland. Vi vill att kandidaterna ska ha viss sångvana.

De som föreslås kommer att träffa Luciajuryn för en intervju där de också får provsjunga för Anna Ytterberg Nerman, kantor på Svenska Kyrkan.

Hon leder sedan repetitionerna och Luciatågets uppträdanden senare.

När sju kandidater är utsedda bland de inlämnade är det dags för röstningen. Via kuponger i Bbl/AT. Luciajuryn samlas sedan på kvällen torsdagen den 2 december för att räkna alla röster innan de sju kandidaterna informeras om resultatet.

Årets Lucia i Arboga kröns söndagen den 12 december i Olof Ahllöfs park. Därefter är det dags för en kort kortege genom centrum och den stora Luciakonserten i Heliga Trefaldighets kyrka. Den brukar vara mycket välbesökt och därför prövas ett nytt grepp i år.

– Det brukar vara så mycket folk att vi är tvungna att avvisa vid dörren, säger Paul Eknöland. I år tänkte vi ha en kortare Luciakonsert innan kröningen för barnfamiljer och andra för att se om vi kan lätta på trycket.

Mer läsning

Annons