Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festen spårade ur- tre anhållna i Arboga

En man i 20-årsåldern svårt knivskuren och tre män anhållna (en fortfarande på fri fot) misstänkta för grov misshandel. Det är situationen under söndagen efter ett stort bråk i samband med en fest i Ladubacksskolan i Arboga på lördagsnatten.

Annons

Den knivskurne fördes till Centrallasarettet i Västerås, togs omhand på intensiven men har nu flyttats till vanlig avdelning. Hans tillstånd betecknas av polis som allvarligt men stabilt.

Knivskärningen blev kulmen på en mycket stökig kväll i samband med festen i Arbogaskolan. När polisen kom med flera patruller till platsen vid 02-tiden begärdes förstärkning från Västerås för att dämpa känslorna.

Vad som föranlett bråken - fyra polisanmälningar om misshandel har gjorts förutom den allvarliga knivskärningen - är osäkert. Enligt polisens utredare har spritförtäring spelat en stor roll.

- Polispatrullerna möttes av en mycket aggressiv stämning, berättar en utredare för bblat.se

Enligt uppgift är det festdeltagare som blivit osams och under det följande storbråket har den nu knivskurne mannen, hemmahörande i Stockholmstrakten, ha förstökt avstyra bråk. Då ska han ha blivit knivskuren.

De två män som sitter anhållna är 21 respektive 26 år gamla och hemmahörande i Arbogatrakten, men ytterligare en person är anhållen i sin frånvaro.

Mer läsning

Annons