Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En av 1000trädgårdar öppnar

Berndt och Birgitta Berglund är en av deltagarna när Riksförbundet Svensk Trädgård och Trädgårdsriken för första gången arrangerar Tusen trädgårdar.

Annons
Berndt och Birgitta Berglund har samlat på sig mycket liljor och dagliljor men även hostor och nävor.

Tusen trädgårdar var en lite vågad titel då namnet marknadsfördes innan anmälningarna från trädgårdar och parker kommit in till Riksförbundet Svensk Trädgård.Men med några dagar kvar till premiären kan arrangörerna pusta ut – målet har nåtts.

– Vi räknar med att ligga precis på 1000-strecket. Vi låg på 800 men så kom det en hel drös anmälningar in sent, säger Elisabeth Svalin Gunnarsson, förbundssekreterare på Svensk Trädgård.

Den som besöker Berndt och Birgitta Berglunds trädgård i Östersätter, Norra Lunger, kommer att se att floxen har börjat blomma i parets trädgård och att klematisen börjar ge sig. Mot skogspartiet finns små finurliga stigar att gå utmed, natursten är ett återkommande inslag. En bäck som porlar genom den kuperade marken utgör en rogivande ljudkuliss och från några av de rikligt doftande liljorna anas aromen i luften på flera meters avstånd. Det är tydligt att den som letar sig till Lunger på söndag, får en upplevelse för alla sinnen.

– Vi ska ha lite frågepromenad och försöka oss på enklare trädgårdsrådgivning. Ingen av oss är ju några experter, men vi ska försöka hjälpa så gott vi kan, säger Berndt Berglund, som berättar att vimplar kommer att placeras ut så att besökarna hittar rätt

Deltagarna i Tusen Trädgårdar, har öppet söndag 8 augusti mellan klockan 11-16.00.

Mer läsning

Annons