Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dykhjälp begärd efterbåtolyckan vid Hällarna

Polisen har fortfarande inga spår efter den man i 29-årsåldern som i helgen befaras ha drunknat i Hjälmaren. Nu begär polisen dykhjälp i sökandet.

Annons

Det var strax före klockan tio i lördags kväll som räddningstjänsten fick larm om en båtolycka vid Ålhammarsudden (Hällarna).

– Vi gjorde sedan avrbott i räddningsarbetet klockan 23.44. Men vi var kvar vid platsen till 00.45 för att var behjälpliga för polisen. När vi kunde konstatera att det inte fanns något liv att rädda tog polisen över, berättar Jörgen Johansson, styrkeledare vid räddningstjänsten i Arboga.

Polispatrullens eftersökningar har ännu inte gett några resultat men arbetet går vidare. I första hand för de anhörigas skull men också för att ingen privatperson ska behöva riskera att stöta på en eventuell död kropp.

– Vi vet hur en kropp fungerar i vatten. Först hamnar den under vatten och sedan flyter den upp. Det brukar ske efter en dag. Sedan hamnar den under vatten igen. Då kan det dröja allt mellan en vecka till en månad innan den kommer upp igen, berättar Sören Karlsson, närpolischef i Köping.

I nästa steg i sökningsarbetet har polisen nu sökt dykhjälp.

- Vi har begärt hjälp men inte fått något besut än, säger Sören Karlsson när Bbl/AT når honom under måndagseftermiddagen.

Polisen har även informerat den polska ambassaden om vad som har hänt eftersom de två männen som tog sig ut på Hjälmaren med roddbåt var polska medborgare. Även den tredje mannen som såg dramat från stranden och som lyckades rädda en av vännerna, var polsk medborgare. 

– Vi har kunnat fastslå att alla tre var på tillfälligt besök i Sverige, berättar Sören Karlsson.

Mer läsning

Annons