Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dykare hittade drunknad 28-åring

Sökningsarbetet gav resultat efter att nationella insatsstyrkan kallats in med dykare i Hjälmaren där den tragiska olyckan ägt rum.

Annons

Bara efter några timmars sökningsarbete i går fann dykarna den kropp som polisen sedan länge befarat skulle finnas på Hjälmaren botten, alldeles i närheten av Ålhammarsudden.

- Alla omständigheter har ju också pekat på att olyckan fått tragiska följder, säger Sören Karlsson, närpolischef i Köping.

Det var för sex dagar sedan som den tragiska båtolyckan ägde rum i Hjälmaren. Två vänner, båda polska medborgare, hade beslutat sig för att ro ut med båt vid Ålhammarsudden i Hällarna. Deras vän valde däremot att titta på och inte göra sina vänner sällskap ut på vattnet.

De var när männen fick för sig att de skulle bada som faran uppstod eftersom ingen av männen kunde simma. Kompisen som såg dramat frånland hoppade i och lyckades rädda en av sina vänner. Den andra vännen, en man född 1982, gick inte att rädda.

Polisens och räddningstjänstens arbete på plats gav inga resultat i sökandet efter mannen.

- Vår uppgift på plats blev tidigt ett sökningsarbete och inte ett livräddningsuppdrag i och med att tiden att ta sig till platsen är så lång. Livräddningsarbetet blev ganska snart ett sökningsarbete, berättar Sören Karlsson.

Under veckan fortsatte arbetet med att försöka finna den man som befarats ha omkommit i olyckan. Det var först under torsdagseftermiddagen, när dykarna från Nationella insatsstyrkan kallades in, som mannens kropp hittades på tre meters djup endast hundra meter från land.

- Dykningarna startade strax efter halv nio på morgonen och kroppe anträffades vid 13:30-tiden, berättar Sören Karlsson.

Mer läsning

Annons