Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Becker hoppar avkocktävling i Uppsala

Brax, vildsvin och äpplen var ingredienserna som gjorde Thomas Becker till årets länskock. Men att gå vidare till en regiontävling i Uppsala gör han inte.

Annons

Thomas Becker, till vardags kockkonsult och dessutom kock på Ågården i Arboga, firade stora framgångar i tävlingen "Den lokala kocken", en tävling mellan tre kockar från Västmanland.

I höstas blev han bäst i Västmanland, men hoppar av tävlingen på regionnivå mellan de bästa kockarna från Uppsala län, Örebro län, Södermanlands län och Västmanlands län.

Den tävlingen går på måndag och har förutbestämda råvaror som hel kyckling och entrecoté.

Tävlingen blir dock utan Thomas Becker.

- Tävlingsledningen har inte tagit åt sig de önskemål som jag och örebroaren Roger Hjälm framfört, säger Thomas Becker.

Med förutbestämda råvaror hade Becker tvingats lägga ned massor med tid på att öva. Tid som han inte har. Med en hemlig råvarukorg hade det inte blivit fullt så omfattande.

Mer läsning

Annons