Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båda bidragen vidarei webbjokern

Vilken succé Johan Ljungkvist har gjort i SVT:s webbjokern, en förtävling till vintern och vårens Melodifestival. Både Johan och Arbogatjejen Moha Frikraft tog sig vidare när den första gallringen gjordes i dag vid lunchtid.

Annons
Johan Ljungkvist.

Webbjokern är en internetbaserad tävling dit vem som helst har fått skicka in tävlingsbidrag. Johan Ljungkvist deltar med en ballad som han har kallat Släpp inte taget.

Arbogabördiga Moha Frikraft, som bor i Stockholm sedan några år, har skrivit låten Illusion, som framförs av Idoltjejen Sepideh Vaziri.

Under en vecka har alla kunnat rösta på de 230 deltagande bidragen och i dag vid luchtid gick de 100 låtarna med flest röster vidare. Om en vecka görs nästa gallring och då är det 50 bidrag som tar sig vidare.

Varje låt behåller de röster som den får fram till 27 oktober, då det bara återstår 20 låtar. Under tiden kan man följa röstningen och se vilken placering respektive låt har.

Johan Ljungkvist fick många röster under den första röstningsomgången och just när detta skrivs ligger han på 17:e plats av de 100 låtar som återstår.

Moha Frikraft ligger mellan 60 och 70 och behöver rycka upp sig om det ska bli en fortsättning.

För att rösta SMS:ar man artistens nummer till 72211 och varje SMS kostar 3,60 kr. Johan Ljungkvist har nummer 264 och Moha Frikrafts bidrag har 194.

Mer läsning

Annons