Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbogabo fälld för svart städning

Kända hotell och restauranger städades svart. Nu har männen, varav en Arbogabo, fått sina straff fastställda av Svea hovrätt.

Annons

Skatteverket upptäckte under 2007 och 2008 oegentligheter i flera städfirmor som verkade i och omkring Stockholm, med stora och kända hotell och restaurenger som kunder. Männen bakom firmorna, där flera är från Västmanland varav en 38-åring från Arboga, visade sig bedriva en mycket omfattande härva med svart arbetskraft.

Det hela gick till så att männens städfirmor fakturerade hotellen och restaurangerna efter normala löner och med normal skatt, och fick betalt av intet ont anande kunder som som trodde de anlitade hederliga städffirmor. Verksamheten omsatte åtminstone 30 miljoner kronor. Men arbetet utfördes av asylsökande och papperslösa flyktingar – som fick småsummor i betalning, kontant, svart och utan kvitto. Mellanskillnaden stoppade ligans huvudmän av allt att döma i egna fickor och levde gott på.

Polisen i Stockholm slog till år 2008, och fem personer frihetsberövades. Av dessa friades en kvinna från Surahammar av Västmanlands tingsrätt medan övriga fyra män dömdes till fängelsestraff. Av dessa har samtliga överklagat till Svea hovrätt som nu fastställt Västmanlands tingsrätt dom i allt vesäntligt.

Mer läsning

Annons