Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21-åring omkomi våldsam olycka

En 21-årig man hemmahörande i Arboga omkom på fredagskvällen i en våldsam bilolycka. Olyckan inträffade strax efter klockan 19 på länsväg 823 utanför Arboga, i närheten av Götlunda.

Annons

En bil med fem personer färdades mot Örebrohållet då föraren bestämde sig för att vända på vägen genom att göra en u-sväng.

- Vägen är en raksträcka och enligt personerna i det vändande fordonet såg man en mötande bil men på väldigt långt avstånd, säger vakthavande befäl i Örebro.

Man gjorde uppenbarligen bedömningen att en vändning kunde genomföras säkert, men istället skedde en mycket våldsam kollision. I den mötande bilen satt en 21-årig man som körde rätt in i fronten på den vändande bilen. Enligt vittnesuppgifter till polisen var hastigheten på den mötande bilen extremt hög. 21-åringens fordon flög uppåt 60 meter, genom en busskur och sedan in i ett antal timmerstockar som låg vid sidan av vägen för att sedan stanna på högkant. Fordonet blev totalförstört och enligt räddningstjänsten omkom den 21-årige föraren på platsen.

- Bilen var totaldemolerad. Jag har nog inte sett något värre sedan jag började här och det var för 25 år sedan, säger Kenneth Garman, räddningstjänstens styrkeledare till Bbl/AT.

Om en mängd timmerstockar inte hade legat längst vägkanten, hade olyckan möjligen kunnat få en annan utgång.

- Det var utan tvekan timmerhögen som gjorde att det tog tvärstopp, om de inte hade legat där hade han ju fortsatt ut på gärdet istället, säger Kenneth Garman.

I den andra bilen ska det enligt uppgift inte ha uppstått några allvarligare skador. Minst två personer fick dock åka till Universitetssjukhuset i Örebro för omplåstring, däribland en misstänkt ryggskada.

Mer läsning

Annons