Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

150 förskolebarn harflyttat in i Skogsbrynet

Skogsbrynskolan har blivit förskolan Skogsbrynet och omkring 150 barn från ett till fem år har flyttat in i de gamla klassrummen. Barnen har också fått lära sig att äta i skolmatsalen.

Annons

Just den gemensamma lunchen i skolmatsalen har vållat en del huvudbry hos personalen. Hur skulle det bli när en så stor grupp förskolebarn skulle äta tillsammans?

– Men det har fungerat över förväntan. Än så länge har alla ätit samtidigt, från ettåringar upp till femåringar. Men det är möjligt att vi delar upp det framöver, säger Marita Rosendahl, biträdanden enhetschef på Skogsbrynets förskola.

Två kokerskor står för mathanteringen, all mat från frukost till lunch och mellanmål ordnas i köket.

Totalt finns det nu åtta avdelningar på den gemensamma förskolan. En ny småbarnsavdelning med 15 barn mellan ett och tre år har tillkommit, i övrigt har andra avdelningar på Nygårdsområdet flyttats till Skogsbrynet. Dessutom har uteförskolan Trollskogen utökats från 24 till 36 barn. Trollskogen håller till i skogen bakom förskolan men har sina inomhuslokaler i den gamla skolbyggnaden.

Än så länge har småbarnsavdelningarna 15 barn per grupp, de lite större barnen är 18 per avdelning. Det betyder att det i princip är fullt på förskolan som har plats för omkring 150 barn.

– Vi ska försöka hålla det antalet i barngrupperna så gott det går, så man kan väl säga att det är fullt. Sedan får man se hur kön ser ut i höst. Om de som bestämmer tycker att vi ska ta in fler barn på småbarnsavdelningarna så kan det bli så, men i syskongrupperna är det fullt, säger Marita Rosendahl.

Mer läsning

Annons