Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värmande gåvor blir till när Valborg väntar

 
Folk
Visa alla artiklar

De sista tio åren har Valborg Pettersson stickat 600 par barn-strumpor och virkat ett 50-tal barnfiltar. De har hon sedan skänkt till Östanåskyrkan. De skickar i sin tur barnpaket till hjälpbehövande i Estland och Vitryssland.

Annons

Valborg kallar strumporna för ”väntestrumpor”. Hon stickar och virkar nämligen medan hon sitter och väntar på hemtjänsten.

–Jag har alltid gillat att handarbeta. Det gör jag på alla lediga stunder. Förr stickade jag strumpor till vuxna och lämnade till Unga Liv. Nu stickar jag ett till två par strumpor i veckan.

Garnet har hon genom åren ropat in på auktion eller köpt i affär.

–Dessutom har jag gjort saker till barn och barnbarn. Bland annat har det blivit ett tiotal stora överkast.

Valborg bor i lägenhet på Mariebergsgatan. Hon är född i Dunkers socken i Sörmland. Under fjorton år var Valborg lantbrukarhustru. Maken Lennart arrenderade en gård i Åkers styckebruk av Domänverket. Innan dess hade han varit skogshuggare.

–Vi hade sex kor, en häst samt grisar och höns. Det var ett trevligt liv. Jag är uppvuxen med jordbruk och deltog i nästan allt arbete på gården.

Läs mer i Bbl/AT den 26 oktober.