Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varg bet ihjäl hund – igen

Vargflock bet ihjäl Aggi, 4 år. Enligt Länsstyrelsen råder det inga tvivel om att vilket djur det var som gick till attack.

Under en promenad i skogen i går sprang hunden Aggi iväg från sin ägare. Efter några skall blev det tyst, och Aggi kom inte tillbaka.

Ägaren Karin Öhrström följde efter hunden och upptäckte då en liten blodfläck, och spår av tassar, från ett djur mycket större än hennes hund.

- Jag förstod först inte att det var vargar, utan tänkte att det kunde vara en skabbräv, säger Karin Öhrström.

Länsstyrelsen tillkallades till platsen utanför Färna, och följde sedan spåren i ett par kilometer.

Daniel Mallwitz är rovdjurshandläggare och besiktningsman på länsstyrelsen i Västmanland. Han menar att det efter spårningen inte råder något tvivel om att det är vargar som attackerat.

- Vi stötte på urin och spillning, och såg spår av minst tre vargar. Sedan hittade vi hunden, men då var det för sent, säger han.

Den dansk-svenska gårdhunden Aggi är mycket saknad av familjen.

- Jag tycker det är jättejobbigt, det är en familjemedlem som gått bort, säger Karin Öhrström.

Hon har nu fått hem Aggis kropp i en liten låda.

- Men jag har inte orkat titta i den, det känns för jobbigt, säger hon.

Detta är den andra vargattacken på kort tid; det är bara en och en halv månad sedan en annan hundägare i Färna miste sin hund i en vargattack.

Jägarförbundet överklagar nu länsstyrelsens avslag på deras förfrågan om att få jaga överskott på vargar.