Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdboende vid Vasastan döms ut

En förstudie vid Vasastan slår fast att området inte räcker till för ett vård- och omsorgsboende.- Det känns tråkigt eftersom vi gärna ville utveckla Vasastan, säger Anders Röhfors, M.

Annons

Tjänstemän inom Arboga kommun har presenterat sin förstudie av fastigheten Älgen 21 i Vasastan. Syftet med förstudien var att kolla upp om de nya vård- och omsorgsboendet kunde byggas vid de markytor som finns där.

-Vi valde att låta göra en förenklad förstudie när vi tittade på om platsen skulle kunna fungera. Vi gjorde det även för att snabbt kunna gå vidare med det här, säger Anders Röhfors.

LÄS OCKSÅ: Nytt äldreboende byggs i Vasastan

Utbudet på bra platser till vård- och omsorgsboende är begränsade enligt kommunalrådet.

-Det finns väldigt få platser, men vi måste titta vidare och även sätta fart på processen, säger Röhfors.

Den presenterade förstudien slog fast att markytorna vid den tilltänkta platsen är begränsade och inte räcker till för att uppfylla det behov som ett framtida boende har.

-Platsen var för lång och för smal. Det skulle inte fungera att bygga här i två steg eftersom ytorna inte räcker till, förklarar Röhfors.

Är det här ingenting som gick att förutse innan?

-Det var ingenting som vi hade på känn. Den här platsen fanns ju utpekad sedan tidigare som tilltänkt plats för vård- och omsorgsboende, säger Röhfors.

Efter beskedet från förstudien väntar Röhfors nu besked från ett annat stort projekt; nämligen studien kring Gäddgårdsskolans framtid.

-När den studien är klar kan vi sätta oss ner och börja titta mer på platser, säger han.

Annons