Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänstern hotar (S) i Arboga

Vänstern lägger sig nu i den rasande S-striden i Arboga: Lös era stridigheter, annars samarbetar  (V) med någon annan!

Affären med S-styrelsen som försöker avsätta Arbogas kommunalråd fortsätter att få ringar på vattnet. Samtidigt som ordföranden för kommunens revision medger att man borde granska påståendena om felaktiga ersättningar och arvoden, sluter Agneta Bodes allierade nu upp bakom det valda kommunalrådet.

Sent på måndagskvällen meddelade Vänsterpartiet i Arboga att man ser det socialdemokratiska kommunalrådet Agneta Bode som en förutsättning för fortsatt samarbete om makten i Arboga. Så här står det i ett uttalande från partiets lokala årsmöte:

"Vi vänsterpartister i Arboga samlade för årsmöte uttalar följande med anledning av stridigheterna inom socialdemokraterna, Arboga:

1) Vårt förtroende för Agneta Bode som kommunalråd är obrutet och vi känner stort förtroende för henne och hennes ledarskap. Vi anser att hon skall fortsätta vara kommunstyrelsens ordförande valperioden ut. Vi anser även att detta är en del av den uppgörelse vi träffat partierna emellan.

2) Vårt förtroende för den styrelse som försökt avsätta henne är mycket lågt. Vi anser att den uppmärksamhet deras agerande inneburit har vållat stor skada såväl mellan våra partier som mot oss alla inom politiken i Arboga. Det samarbete vi nu haft i snart tio år har tagit en paus. Vi förväntar oss att nya kontakter tas för att återupprätta en fungerande dialog. I det brev som sänts till medlemmar i socialdemokratiska partiet hävdas att Agneta Bode med hjälp av vänsterpartiet, opa och centern bedrivit en politik i strid med socialdemokraternas vilja och önskan. Det är bland annat detta vi vill att styrelsen reder ut. Vad är man missnöjd med och varför har inte detta diskuterats tidigare?

3) Om stridigheterna fortsätter och viljan att reda ut det misstroende som uppstått uteblir är vi villiga att pröva andra alternativ för samarbete än socialdemokraterna. Det är viktigt för Arboga att en stabil politisk majoritet förmår fatta beslut i de många och avgörande frågor som vi brottas med."

Uttalandet är undertecknat av Dan Avdic Karlsson, gruppledare i kommunfullmäktige,

kommunstyrelseledamot och ledamot av kommunstyrelsens arbetsutskott.

Läs vad vi tidigare skrivit om det knakande samarbetet.