Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänstergrupp tar på sig attacken

Bbl/AT kan ­avslöja att vänsterorganisationen Revolutionära Fronten tagit på sig attacken mot vit makt-spelningen i Kolsva Folkets park i lördags.

Annons

Ännu är ingen gripen för knivdådet i Kolsva Folkets park i lördags, där en grupp nationalister som arrangerade en vit makt-konsert i finska föreningens lokaler helt plötsligt attackerades av ett okänt maskerat gäng.

Organisationen Revolutionära Fronten har dock gått ut på nätet och tagit på sig attacken.

På sin webbsida ger de sin egen förklaring till vad som hände:

”Ett 20-tal beväpnade antifascister gick till attack mot lokalen, de tre bilar som nazisterna hade parkerat utanför huset totalförstördes. Vid det här laget hade även nazisterna hunnit beväpna sig med köksknivar samt medhavda vapen. Det anmärkningsvärda var att endast hälften av nazisterna valde att delta i konfrontationen medan resterande stod i husets fönster och såg på medan deras ”kamrater” fick vad de förtjänade”, skriver de bland annat.

Bbl/AT var under gårdagen i kontakt med företrädare för Revolutionära Fronten och mejlade också ett antal frågor till organisationen utan att få svar.

Läs mer i onsdagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, papperstidningen.

Eller köp tidningen elektroniskt för 10 kronor genom att klicka HÄR!