Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ungdomsarbetslösheten en skamfläck för Sverige"

Kritiken mot regeringspolitiken var inte nådig när Socialdemokraterna firade första maj i Olof Ahllöfs park under förmiddagen. I sitt tal beskrev riksdagsledamoten Pia Nilsson ungdomsarbetslösheten som en skamfläck för Sverige.

Annons

Förstamajdemonstrationen i Arboga blev laddad med retorik. Alliansregeringens politik sågades jäms med fotknölarna när riksdagsledamoten Pia Nilsson gick upp i talarstolen.

- Arbetslösheten är tre gånger så stor nu som när Alliansregeringen tog över makten, dundrade hon från talarstolen. Nu är det tid för handlingskraft.

Pia Nilsson lovade de uppskattningsvis 150 demonstranterna att Socialdemokraterna steg för steg ska nå EU:s lägsta arbetslöshet år 2020.

- Vi ska halvera arbetslösheten i Arboga, Västmanland och Sverige och förpassa ungdomsaretslösheten till historiens avskrädeshög där den hör hemma.

Läs mer i onsdagens Bbl/AT