Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två anhållna för mordförsök

Två personer har anhållits misstänkta för mordförsök efter att en 32-årig Köpingsbo skottskadades i Västerås på torsdagskvällen.

De misstänkta personerna anhölls tidigt på fredagskvällen.

- Ett intensivt utredningsarbete har lett fram till att vi nu har två anhållna i ärendet, säger Per Envall, spaningsledare vid Grova brottssektionen vid Polismyndigheten i Västmanland i ett pressmeddelande.

Polisen är mycket förtegen med uppgifter på grund av utredningstekniska skäl. De vill inte ens avslöja om de båda anhållna personerna är män eller kvinnor.

- Vi går inte ut med mer information nu, säger Thomas Gustafsson, befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Ytterligare en person hämtades in till förhör, men den personen har släppts.

Polisen har hävt avspärrningarna runt brottsplatsen på Erikslund. De fortsätter utredningsarbetet med fler förhör och teknisk analys.

32-åringens tillstånd ska inte vara kritiskt. Han sköts i samband med ett bråk som enligt ett tiotal personer deltog i enligt vittnen. 32-åringen har själv varit misstänkt för ett mordförsök i Finland, men om han är en av personerna som har anhållits misstänkt för mordförsök är inte känt.