Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Så får studenten firas under coronakrisen

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

På en pressträff berättade Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson att man bedömer att vissa mindre ceremoniella inslag kan förekomma vid ett studentfirande, om det sker så att smittspridningen begränsas.

Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

Avgångsklasser, och bara avgångsklasser, i gymnasiet får exempelvis genomföra betygsutdelning och avslutningsceremonier i avgränsade klasser och grupper.

Däremot avråder Folkhälsomyndigheten från att arrangera studentflak och olika typer av parader. På sin hemsida påpekar myndigheten även att större privata bjudningar är olämpliga "även om de hålls i hemmet och utomhus".

Eventuellt utspring ska också ske klassvis eller andra mindre grupper och andelen anhöriga som deltar måste begränsas. Personer som tillhör riskgrupper rekommenderas dock att stanna hemma. Detsamma gäller personer som uppvisar symptom för coronaviruset. Se mer i inslaget ovan.