Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tur med travet och tippandet

 
Folk
Visa alla artiklar

Nu springer hästarna som Sharbel vill. Men det är inte bara av den anledningen kunderna kliver in i spelbutiken när dörrarna slås upp.

Annons

Sharbels sociala förmåga bidrar en hel del. Den äldre damenm som inte vill ståta med sitt namn i tidningen och som just köpt ett andelsspel, uttrycker just den åsikten som många verkar dela.

– De är jättegulliga! Jag är här varje vecka.

Hon vänder sig mot mig och ler med travbongen i handen.

– Man måste ha något roligt att se fram emot, det blir trist annars.

Sharbel Danho, 32, har drivit Spelfixaren i fyra år, och har varit tolv år i branschen med butik i bland annat Örebro, där han också är bosatt.

– Hemma hos föräldrarna, säger han och förklarar att han haft egen lägenhet tidigare, då tillsammans med flickvännen, men när relationen tog slut flyttade han hem igen.

– Det var lite krångligt i början, men nu går det bra.

Sharbel är sportintresserad i största allmänhet, men travet har en speciell plats i hans hjärta.

– Hästar är så vackra varelser när de rör sig på banan. Men det är klart att spänningen också har betydelse.

Sina kunskaper om hästarna, deras dagsform, kuskarna, utrustningen och banorna får Sharbel genom att läsa Travronden, V75-Guiden och olika travsajter på internet.

Han har också personliga kontakter med folk inom travet.

– Jag träffar också en del hästägare här, och genom dem får jag veta om dagsform och sånt.

Sharbel lyssnar, lägger på minnet och använder sig av informationen när han gör sina spelsystem. De senaste veckorna har det gått extra bra, med bland annat två stora system som gett god utdelning. Och några småvinster som spelarna också fått dela på.

Ett par gånger i månaden åker han på trav. Örebrobanan ligger nära, Sundbyholm på hyfsat avstånd men Solvalla säger han ändå är den bästa banan, med härlig atmosfär och stor publik.Men det finns annat än trav som också intresserar.

Fotboll till exempel. En halsduk med FC Barcelonas färger är uppsatt på väggen i butiken, favoritlaget som Sharbel har sett spela på Camp Nou när Zlatan var med.

Fast det är Lionel Messi han håller som den allra bästa spelaren  och i allsvenskan håller han en tumme på Syrianska FC.

Mycket fotboll blir det på tv, även annan sport, men också serier som Vänner.

En del egen träning hinner han med på gymmet eller i joggongspåret.