Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikolycka utanför Köping – flera fordon inblandade

Klockan 17:29 under söndagen kom ett larm om en trafikolycka, i östergående riktning, på E18 utanför Köping.

Annons
Foto: Tomas Florinus

Anmäl text- och faktafel

Flera fordon ska vara inblandade i trafikolyckan som skett på E18 mellan trafikplats Strö och trafikplats Morgendal vid Köping. Räddningstjänst och flera ambulanser är på plats. Polisen är på plats med fem enheter.

Enligt polisen ska 17 personer vara skadade. Universitetssjukhuset i Örebro meddelade vid 21.30-tiden på kvällen att tre personer hade förts till sjukhuset i Örebro efter olyckan, två vuxna och ett barn.

Två av patienternas tillstånd betecknades som ”efter omständigheterna gott”, medan för en av patienterna var tillståndet ”allvarligt, men för närvarande ej livshotande”.

– Totalt är det fyra personer som är allvarligt skadade, uppger Ivan Åslund, RLC-befäl polisregion Mitt.

Samtliga allvarligt skadade har åkt med ambulans till sjukhus i Örebro och Västerås.

– 13 personer ska vara lindrigt skadade, säger Ivan Åslund. Dessa fick åka med en buss där de också kunde packa in tillhörigheter från bilarna.

Det är oklart var bussen körde med samtliga som skadats lindrigt.

Vid 20-tiden hade räddningstjänsten lämnat platsen och bärgningsarbetet av bilarna kunde börja. Polisen släppte på trafiken så mycket som var möjligt.

I samband med olyckan blev köerna på E18 mycket långa.

– Köerna börjar bli otroligt långa och många står utanför bilarna, berättade Johan Lönn som satt fast i trafiken vid olycksplatsen.

Olyckan skedde i östlig riktning, mot Västerås/Stockholm. Trafiken leds för närvarande om via länsväg 558/Munktorpsvägen mellan trafikplatserna Strö och Sörstafors.

Orsaken till olyckan ska vara att en bil kom med hög fart och körde in i framförvarande bil. Sedan blev det en dominoeffekt.

Föraren i den bakersta bilen är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik. Polisen tog prover och det visade sig att föraren var nykter och inte påverkad av droger.

Trafiken började rulla på som vanligt vid klockan 21.00.

Foto: Johan Lönn.
Foto: Johan Lönn.

Texten uppdateras.

Annons