Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjejer med framtidsplaner

 
Folk
Visa alla artiklar

I tre år bodde Felicia Hagelin och Alicia Persson-Assarsson bara hundra meter från varandra utan att känna till varandra.

Annons

Det var först i sexan när de hamnade på samma skola som de blev kompisar. Nu är de tillsammans jämt.

Alicia Persson-Assarsson flyttade från Helsingborg till Kungsör för drygt tre år sedan. Hon beskriver den första tiden som tuff. Hon blev retad för sin dialekt och fick därför bråttom att träna bort den.

Idag hörs ingenting av den forna skånskan men hon berättar att hon snabbt faller tillbaka när hon pratar med någon från sin gamla hemstad.

– Nu när jag har lite distans kan jag tycka att skånska låter ganska fint men när det var som jobbigast så hatade jag verkligen min dialekt, säger Alicia.

Även Felicia Hagelin flyttade till Kungsör för tre år sedan. Dock var hennes flytt inte lika långväga som Alicias utan från det mer närbelägna Valskog. Hon hade till och med möjlighet att välja att pendla till sin gamla skola men valde att börja i Kungsör.

– Alla var schyssta men jag var så sjukt blyg så det tog tid innan jag kom in mig, säger Felicia.

För att bekämpa blygheten gick Felicia i en teatergrupp under flera år. Det hjälpte verkligen och hon rekommenderar alla som är blyga att prova på teater.

– Det gav mig bättre självförtroende och jag vågade mer när jag började spela teater, säger hon.

När det var dags för tjejerna att börja sexan på Kung Karls skola korsades deras vägar. De började prata med varandra och blev snabbt bästa kompisar. Båda tjejerna har många järn i elden men ett gemensamt intresse är hundar. Alicia har redan flera hundar och Felicia sparar till sin första hund.

– Jag ska köpa en chihuahua och den ska heta Chanel, säger Felicia mycket bestämt.

Utöver hundintresset spelar Alicia handboll och fotboll. Hon gillar sammanhållningen och samarbetet som finns i lagspel. Dessutom har hon ett stort behov av att röra på sig.

Felicia har dansat sedan hon var fem år och älskar fortfarande dansen. Hon skulle gärna ägna sig åt dans i sitt framtida yrkesliv och bli dansare inom teater- och musikalvärlden.

– Men jag har en reservplan. Jag kan även tänka mig att bli kriminaltekniker, säger Felicia.

Alicia tittar med stora förvånade ögon på sin kompis. Det där med kriminaltekniker var en nyhet för henne. Själv skulle hon gärna vilja bli fotbollsproffs eller hunduppfödare med riktigt fina och prisbelönta hundar. Även hon har en reservplan om övriga planer inte skulle fungera.

– Jag kan tänka mig att bli ortoped med inriktning på idrottsskador. Det skulle vara jätteskönt med ett jobb där man känner att man verkligen behövs och gör någon nytta. Jag kanske får tänka om och satsa på ortoped i första hand förresten, säger Alicia eftertänksamt.