Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tina åkte på sin drömresa till andra sidan Atlanten

 
Folk
Visa alla artiklar

I vanliga fall har Tina Gustafsson fullt upp med sin blomsterhandel. När det var dags för semester passade hon på att göra en riktig drömresa.

Annons

Tillsammans med sin pojkvän satte sig Tina på flygplanet och begav sig över Atlanten till USA. Tre veckor hade de på sig att upptäcka så mycket som möjligt, och de bestämde sig för att bland annat köra den beryktade Route 66 – en av USA:s första riksvägar. De tog sig från Chicago till Los Angeles.

– Vi tror alltid att vi ska hinna med så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt, säger Tina.

Hon berättar att tre veckor inte räcker för att se allt, men att de ändå hann med en hel del.

– Vi har kört mycket och sett otroligt mycket.

Tina berättar hur landskapet skiftade under resans gång, med gröna landskap i början för att sedan bli torrare och torrare och till sist öken. Som varmast hade de 52 grader – i Las Vegas.

– När det blåste var det som en värmefläkt eller en hårfön.

När de var i Nevadaöknen passade de på att besöka Grand Canyon. Där bestämde de sig för att se naturundret från en helikopter.

– Det var häftigt att vara i Grand Canyon och att åka över kanten. Jätteroligt!

För Tina har USA alltid varit en resa som funnits på listan på saker som måste göras. Det har varit en dröm hon haft länge. Nu när hon äntligen gjort den ångrar hon inget.

– Det var helt fantastiskt, säger hon med ett stort leende.

Nu är hon sedan några veckor tillbaka på Bellis Blommor i Arboga, och det är ”business as usual” som de säger i Amerika. Tina köpte blombutiken tillsammans med sin kollega för tretton år sedan. Hon berättar att hon alltid varit pysslig. Hon minns att hon redan som liten på dagis gjorde bland annat armband.

– Jag har alltid plockat buketter åt mamma.

Resan till att bli florist började dock inte med blommor. Från början ville Tina bli konditor, men insåg snart att det var florist som gällde. Och att få vara kreativ är viktigt för Tina.

– Det är mitt kall i livet.

Får hon själv välja så tycker hon just nu bäst om att göra brudbuketter, pyssla med skyltningen och experimentera med olika färger och former. Men Tina förklarar att det inte bara handlar om pyssel. Att driva en blomsterbutik innebär även en hel del tunga lyft, och med jord och vattning blir det ofta mycket att städa. Men det är inget som bekymrar henne. Hon ser en ljus framtid för butiken och sig själv.

Får hon tiden att räcka till vill hon även klämma in en resa till Australien. Men att välja resmål är inte alltid lätt.

– Jag vill se allt!