Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne: Thorbjörn Thuresson

Thorbjörn Thuresson, Köping, avled strax innan jul 2018. Han efterlämnar hustrun Ulla och dottern Anna med familj.

Thorbjörn ”Tobbe” Thuresson föddes i Kumla Kyrkby utanför Sala år 1950 och var femte barnet till lantbrukarparet Anna och Ture Larsson. Efter uppväxten i Sala och Hallstahammar flyttade han till Köping, där han träffade Ulla och så småningom föddes dottern Anna.

Det var genom våra respektive arbeten vi lärde känna Tobbe och vi blev snabbt jaktkamrater och goda vänner. Riktiga vänner.

Tillsammans med Tobbe var man alltid sedd och bekräftad och kring elden efter en dag i skogen diskuterades allt mellan himmel och jord; Tobbe var intresserad av det mesta och väl insatt i många ämnen. Vi minns samtalen om bilar, kikarsikten och spännande gevär från Tyskland och Österrike samt om livets stora frågor. Vi tyckte om att umgås, förbereda jakt genom att ordna med vildsvinsåtlar och bygga jakttorn ihop. Vi delade även naturupplevelser med varandra, som exempelvis när Tobbe berättade om sitt möte med några pärlugglor i skogen och om hur vackra de var.

Under Tobbes sista år i livet drabbades han av en smärtsam cancersjukdom och det var för oss mycket tråkigt att se en så aktiv person som Tobbe tyna bort.

Tobbes lidande är nu slut, men det ljusa minnet av hans personlighet, hans generositet och hans varma förhållningssätt mot alla och envar finns djupt bevarat hos alla oss som varit i Tobbes sällskap genom åren. Det är dock mycket tomt och tyst kring lägerelden sedan Tobbe gjort patron ur, ställt ifrån sig sitt jaktgevär och lämnat jaktpasset för sista gången.

Vännerna och jaktkamraterna, 

John Ahlén, Köping 

Theo Rydén, Uppsala