Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne: Gunnar Larsson

Gunnar ”Fotolarsson” Larsson, Kungsör, har avlidit. Hans grannar skriver några rader genom Nils Persmar.

Vår vän och gode granne Gunnar Emanuel Larsson, i dagligt tal kallad "Fotolarsson", har efter en olyckshändelse lämnat jordelivet. Gunnar hade tillsammans med sin hustru en fotoateljè här i Kungsör och en i Eskilstuna. Sedan 1948 var han medlem i Kungsörs segelsällskap och tillbringade gärna fritiden till sjöss. Galten och Mälarens vatten kände han väl, liksom öarnas namn.

Grynnorna i S:t Annas skärgård visste han var de låg då han sommartid hade segelbåten liggande i en gästhamn nära Stegeborgs slott och i veckosluten bilade dit. Gunnar var ofta gäst ute vid Harstena och kunde berätta många episoder därifrån.

Han hade förmågan att i förväg lista ut vädret som vädergudarna skulle bjuda på. Det är ett stort tomrum Gunnar lämnar efter sig. Vi såg varandra så gott som dagligen och växlade några ord. Vi vill minnas Gunnar som den gode granne och vän han var. En fin man har gått ur tiden. Våra tankar går till hustrun Ingegerd, deras båda döttrar och barnbarn. Vi deltager i sorgen.

Grannarna genom Nils Persmar