Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne: Åke Åhman

Åke Åhman har avlidit. Här skriver Per Jonsson några ord till minne.

Fightern, krigaren, boxningstränaren men framför allt den fina medmänniskan Åke Åhman lämnade oss den 22 maj.

Pappan Harry, var en av landets bästa schackspelare. Åke däremot valde helt andra idrotter med en variation som få. Tävlade i skilda sporter som fotboll, ishockey, backhoppning och boxning.

Boden var hemorten. Allvarlig arbetsplatsolycka i unga år innebar att Åke fick bli ledare/tränare. Erkänd duktig sådan inom boxningen och erbjudandena lät inte vänta på sig. Stockholm, Malmö och Köping blev de hetaste anbuden. Typiskt för den omtänksamme Åke valde han Köping. Han ville att barnen, Susanne och Stefan, skulle växa upp i en småstadsmiljö. Här blev han delaktig i svensk mästare i boxning och en EM- och OS deltagare.

Senaste året har Åkes fysiska krämpor blivit alltmer påtagliga. Förra året avled dessutom hans hustru Birgitta efter deras 57-åriga äktenskap och det gjorde givetvis inte saken bättre.  Till slut kunde inte ens fightern, krigaren, boxningsprofilen Åke resa sig före tio. Livets match är över.

Jag är ödmjuk, tacksam och glad över förmånen att fått sitta vid köksbordet och fika med Åke och höra om hans spännande och innehållsrika liv.

Vila i frid!

Per Jonsson