Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tack till undersköterskorna – de har rätt

Först vill jag ge ett stort tack till dom undersköterskor som vågat gå till tidningen och berättade om vår arbetsmiljö.

Jag jobbar själv inom äldreomsorgen och känner att nu är det nog. Det kommer det ena efter det andra som läggs på oss undersköterskor – nytt rapporteringssystem, neddragning av bemanning med mera. När man sedan vågar säga nått om att man inte mäktar med och känner sej stressad så får man höra att vi bara ska se det som ett arbetsredskap för att lättare fördela jobben?

Det kan inte vara riktigt att en person sitter och lägger ut våra insatser i flera dagar i förväg när man inte har en aning om dagsform eller hur bemanningen ser ut om 2-3 dagar. Att detta skapar oro och stress hos både boende och personal tas det inte någon hänsyn till.

Det finns ingen arbetsglädje överhuvudtaget längre. Att ligga sömnlös på nätterna och fundera över hur det är i morgon bitti håller inte i längden. Att man sedan blir sjukskriven för att man inte orkar ta in mer och inte klarar att överhuvudtaget gå till jobbet är inte klokt. Får man då höra att gå till jobbet och jobba i din takt, gör det du orkar och samtidigt veta att detta ligger mig i fatet när det är dags att bli lönesatt känns inte rätt alls. Nu ger jag snart upp, orkar inte mer.

Jobbat länge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel