Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige bör lämna EU och bli självförsörjande

EU. Landsbygdspartiet oberoende – LPo – har varit ett EU-kritiskt parti ända sedan starten 2010. En kritik som enligt SVT nu delas av allt fler svenskar. Vi anser att Sverige helt och hållet skall lämna EU.

Tycker då inte LPo att det är viktigt med internationellt samarbete och frihandel? Jo, naturligtvis. Men vi vill att Sverige skall driva detta samarbete som en självständig nation och då med möjlighet att ta hänsyn till svenska intressen. Inte underkastas beslut av majoritet i de folkrika sydeuropeiska länderna. Och inte så att vår självförsörjning helt raseras.

Vi önskar ett fördjupat nordiskt samarbete. Norge är inte med i EU och ett samarbete mellan Sverige och Norge sköts bäst av länderna själva i stället för via EU.

Samtliga länder med kust mot Östersjön är naturliga samarbetspartners för just Östersjöregionen. Greker, italienare, fransmän etcetera får i sin tur diskutera Medelhavet.

EU startade som ett samarbetsprojekt för att garantera fred i Europa. Vi skall således hålla ihop och hjälpa varandra i vått och torrt. Men vad detta löfte är värt, har vi sett när länderna försökt lösa den pågående flyktingkrisen. Hur solidariteten skulle vara under än svårare påfrestningar, vågar vi inte tänka på.

För övrigt kommer ett eventuellt krigshot från Ryssland, som har sin egen agenda och struntar blankt i vad EU-länderna avtalat sinsemellan.

Går det bättre för vår basindustri? Har vi mindre brottslighet nu, när poliserna i olika länder kan samarbeta? Har problemen med droger minskat? Trafficking? Illegal invandring? Har vi avtalsenliga minimilöner till alla? Är våra pengar hos bankerna tryggare? Har vi mindre byråkrati? Kan vi resa utan pass? Har motsättningarna i samhället minskat?

Det som stör oss mest, är att vi inte har rätt att värna om vårt eget folk. Att garantera att vi har en tillräckligt hög självförsörjningsgrad om det skulle bli avspärrning, kris, miljökatastrofer.

Vi skall i stället förlita oss till att marknadskrafterna och att de stora livsmedelskoncernerna alltid har mat tillräckligt i lager för att försörja oss. Och då utan att utnyttja en bristsituation för att höja priset!

Eftersom LPo vill bli landsbygdens och småorternas röst i riksdagen, är det ganska naturligt att vi tagit detta steg.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel