Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor frihet, många risker

 
Folk
Visa alla artiklar

Åke Karlsson odlar mark, sköter skog och håller djur precis som generationerna före honom har gjort på gården i Fagerhult. För tre år sedan höll dock allt på att ta slut.

Annons

Sensommarblommorna pryder rabatterna längst uppfarten. Bruna värphöns sprätter omkring på gårdsplanen och på andra sidan vägen betar korna med kalvar vid sidan.Åke är 66 år fyllda och pensionär. Det innebär full tid att ägna sig åt gården. Tidigare har han arbetat som chaufför, först med eget företag, därefter som anställd. Även hustrun Berit har arbetat utanför hemmet. Hon inom vården i Kungsör, han med arbetsgivare i Eskilstuna och de sista åren i Södertälje.

Det var från Södertälje han kom hem den där sensommarkvällen för tre år sedan.Fortfarande i arbetskläder satte han sig i traktorn för att kvällsfordra flocken av Hereforddjur som då bestod av ett femtiotal djur.

–Jag körde in storbalen i hagen och gick ur traktorn för att ta bort nätet. Djuren trängdes runt om. Sen minns jag inte så mycket mer.

Läs om olyckan som kunde slutat riktigt illa i Bbl/AT den 18 augusti.