Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stammisfiket Saga får två nya ägare

Café Saga byter ägare. Efter 7,5 år lämnar Cecilia Lilja över till Stina Engelin och Sussie Nygård.– Vi är som en familj här så det ska bli sorgligt att lämna, säger Cecilia Lilja.

Från och med den sista augusti blir vännerna Stina Engelin och Sussie Nygård nya ägare för Café Saga i Köping. Men redan nu har de börjat göra sig hemmastadda och bekantar sig med stamgästerna.

– En kund varnade mig för att göra om för mycket. De vill ha det kvar som det alltid har varit, säger Stina Engelin och ler.

Det är atmosfären som lockar mest för kunderna tror både Cecilia, Stina och Sussie.

– Det sitter liksom i väggarna här. Vi ska inte ändra för mycket, då kanske vi skrämmer bort gästerna, säger Stina.

Cecilia Lilja blir känslosam när hon tänker på att sluta.

– Jag har verkligen separationsångest. Det har ju varit mitt liv i 7,5 år! Och det går inte att ha en dålig dag här. Vissa kunder fikar här flera gånger om dagen så det är en otroligt social plats för både mig och dem. Alla känner verkligen alla, berättar Cecilia.

Denna familjära och kärvänliga omgivningen ser Stina och Sussie fram emot när det tar över kaféet.

– Vi har pratat länge om att det skulle vara roligt att öppna kafé, men jag är egentligen en fegis som inte vågar, medger Sussie Nygård.

– Men när jag kom in här första gången så kändes det så rätt på en gång, fortsätter hon.

Sussie och Stina planerar att fortsätta driva kaféet på samma sätt som Cecilia gjort.

– Vi kopierar och lägger till lite, det blir inga rutiga golv, skrattar Stina Engelin.

Vännerna planerar att utöka sortimentet lite.

– Vi är ju två, och Cicci är en så vi måste lägga till lite grejer. Bland annat kommer vi börja sälja enklare luncher som pastarätter och sallad. Sedan förhoppningsvis utnyttja övervåningen lite mer och hålla i klassiska barnkalas, och så vi vill ha hit fler tjejer, säger Stina Engelin.

Den populära traditionen att ha melodikrysset på lördagsförmiddagar kommer också fortsätta. Cecilia införde aktiviteten nästan direkt när hon tog över Café Saga för 7,5 år sedan och Stina Engelin har redan börjat förbereda sig.

– Jag har redan kört två lördagar så jag har kvalat in nu, berättar Stina samtidigt som en av kunderna kommer in.

– Vi pratade precis om melodikrysset, det gick ju riktigt bra i lördags, säger Stina till mannen.

– Ja, det var den där jäkla operan som var knepig, men vi kom ju på det till slut, vi fixade ju till och med den där dj:n, säger kunden nöjt.

–Ja Avicii, tillägger Stina.

– Jag kommer verkligen sakna människorna här, men jag får komma hit på lördagarna och lösa melodikrysset, säger Cecilia.