Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spralliga bröder på kompisbesök

 
Folk
Visa alla artiklar

I somras flyttade bröderna Gabriel och Samuel Esentals från Kungsör till Eskilstuna. De tycker att flytten har gått riktigt bra och de trivs på sin nya skola, men ibland blir längtan efter de gamla kompisarna för stor.

Annons

Bröderna Esentals har tillbringat natten hos bästa kompisen Pet Liljeberg i Kungsör. Det blir mycket skratt och prat när killarna träffas och att det är ett spralligt gäng går inte att ta miste på. Gabriel och Pet är elva år och Samuel är tio. De pratar, retas med varandra och skrattar där de sitter i läshörnan på biblioteket i Kungsör och läser tidningar. Godispåsen är placerad mitt på bordet och de delar broderligt.

– Pet är vår allra bästa kompis och vi brukar längta jättemycket efter honom. Det är jätteschysst att vi får sova hos honom när vi är här i Kungsör, säger Samuel Esentals. Han kastar en godis till brorsan Gabriel som hamnar på golvet.

– Fem sekundersregeln, hojtar Samuel.

Killarna förklarar att fem sekundersregeln är att inte äta någonting som har legat längre än fem sekunder på golvet eller marken. Gabriel plockar fort upp godiset och stoppar in det i munnen.

Hemma i Eskilstuna har bröderna Esentals ytterligare fyra syskon. En storebror, en lillasyster och två småbröder. Killarna trivs med sin stora familj och för det mesta är syskonen schyssta mot varandra.

–Vi är ganska glada allihop och jag tror att det är därför vi inte bråkar så mycket, säger Gabriel med glimten i ögat.

De ser lite konfunderade ut när de får frågan om de brukar hjälpa till hemma med tanke på den stora familjen. Gabriel och Samuel tittar på varandra och brister ut i ett generat skratt.

– Nej. Vi är inte så bra på städning och sånt men vi leker med våra småsyskon ibland, säger Samuel.

Just den här dagen ska de bara ”chilla” och umgås med Pet. Det blir förmodligen en tur till sporthallen också. Samuel är hockeyintresserad men spelar inte själv. Han har flera kompisar som spelar och han tänkte passa på att träffa dem när de tränar. Det är tänkt att bröderna Esentals ska stanna en natt till hos kompisen Pet innan det bär av hem till Eskilstuna.

–Du, skriv att vi saknar tjejerna i Kungsör. De är mycket schysstare än de i Eskilstuna, säger Samuel och Gabriel och Pet nickar instämmande och brister ut i skratt.