Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vahab EM-aktuell- trots missat SM

Den smidigaste vägen till EM i Dortmund, Tyskland, går via SM-guld i Arboga. Men trots att Arboga AK:s Vahab Daneshvar missar hemmamästerskapet, kan han få den blågula biljetten i 66-kilosklassen till EM. Det berättar förbundskaptenen Benni Ljungbäck för bblat.se.

Annons
Benni Ljungbäck.

I vissa viktklasser är det redan klart vilka som får Ljungbäcks förtroende på EM. I 66-kilosklassen står det mellan Sharur Vardanyan och Vahab Daneshvar, trots att AAK-brottaren missar SM på grund av en knäskada, som bblat.se tidigare under lördagen berättade om.

- För att han missar eller inte blir etta på SM är han inte borta. Vahab var skadad och i juli månad fanns han inte i tankarna ens, men i NM fick han chansen att visa sig, som träning. Då vann han NM, säger Benni Ljungbäck.

- Om han får vara frisk kan han bli hur bra som helst.

Innan SM kontaktade Vahab förbundskaptenen, för att snacka framtid. När då AAK-brottaren fick veta att han har chansen till en EM-biljett, trots ett missat SM, ja då var det inte något att tveka över.

Så här säger Ljungbäck om Vahabs beslut:

- Ska man tävla på toppnivå måste man vara frisk. Hellre att vara dåligt tränad och frisk, än bra tränad och småskadad. Man kan aldrig göra sig själv rättvisa om man är skadad. Jag vet vad han kan.

Vahab Daneshvars nästa chans att visa upp sig blir på ungerska GP en vecka in i mars.

Annons