Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SUIF-spelare jagas- ska ersätta "Axel"

Hampus Nordberg jagas av flera klubbar.
Nu kan Bärgslagsbladet/Arboga Tidning avslöja att SUIF-spelaren fått erbjudande från – SM-finalmotståndet Eslöv.
– Om det är rumsrent kan man diskutera, säger SUIF-ordföranden Gunnar Skoglund.

Annons

I kväll inleds SM-finalen mellan Söderhamns UIF och Eslövs AI. Men redan nu fajtas klubbarna om Hampus Nordberg, den före detta eleven på bordtennisgymnasiet i Köping.

Enligt uppgifter har Eslövs ordförande Thomas Andersson kommit med ett erbjudande till Nordberg, uppgifter som 23-åringen bekräftar.

– Det stämmer och det är inte helt optimalt. Men för mig är det inga större problem. Jag har flera erbjudanden och det vore värre om Eslöv var det enda erbjudandet jag hade, säger SUIF-spelaren.

Bakgrunden till det känsliga värvningsförfarandet är att EAI:s Johan Axelqvist ser ut att lägga ner sin pingiskarriär efter SM-finalen. Därför, menar Hampus Nordberg, är det inget konstigt att Skåneklubben med alla medel försöker täcka luckan efter Axelqvist.

– Jag förstår att de har lite stress när ”Axel” ska sluta. Det blir lite speciellt för dem.

Stör det dig inför SM-finalen mot just Eslöv?

– Nej, inte alls. Var jag spelar nästa säsong tar jag sedan. Nu är det bara fokus på SM-finalen som gäller.

SUIF-ordföranden Gunnar Skoglund berättar att han inte är helt nöjd med Eslövs värvningsförsök innan SM-finalen. Men han ser dock realistiskt på situationen – det faktum att de större klubbarna gör lite som de vill.

– Kontakter ska ske i god tid och vi får finna oss i att klubbar med bra ekonomi som Eslöv och Halmstad är ute och drar i våra spelare. Om det råkar vara inför en final, tar de inte hänsyn till. Men om det är rumsrent kan man diskutera.

– Det är tråkigt i den uppladdning vi är i. Men för oss är det något som vi lärt oss leva med, fortsätter Skoglund.

Det är ändå okej från SUIF att Eslöv jagar Hampus Nordberg innan SM-finalen?

– Nja. Det är inget som stör oss jättemycket. Vi måste acceptera att det finns någon slags rörlighet, säger Gunnar Skoglund.

Hampus Nordberg har under säsongen gått mycket bra hos regerande svenska mästarna. Som andraspelare blev det 12–8 i matchkvot i Pingisligan, vilket är mycket bra för dubbelfantomen från Matfors.

– Det är jag nöjd med som tvåa i laget. Men det är ju i dubbeln jag varit mest framgångsrik i, säger Nordberg.

Mer läsning

Annons