Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenman om Twente:"Har ett bra kollektiv"

Emir Bajrami är enligt uppgifter bara en läkarundersökning och en underskrift från FC Twente.
- Twente var mer ett bra kollektiv än ett skönspelande lag, säger Monktorpsonen Fredrik Stenman, som som spelat i den holländsla ligan de tre senaste säsongerna.

Annons

FC Twente, från staden Enschede med omkring 155 000 invånare, vann den holländska ligan i år - för första gången i klubbens historia.

Nu tyder det mesta på att Köpingssonen Emir Bajrami lämnar allsvenska Elfsborg för mästarlaget i Holland.

Men hur är FC Twente som lag? Bblat.se lät Fredrik Stenman, vänsterbacken i FC Groningen, berätta.

- Laget hade ett riktigt succéår och vann ligan. De hade också en bra tränare i Steve McClaren som som hade engelska landslaget. Med honom som tränare märkte man stor skillnad i spelet. Men nu lämnar han laget och Preud´homme (Michel), världens bäste målvakt -95 eller -95, tar över.

- Twente är en klubb på frammarsch som också kommer att bygga ut hemmaarenan. En fin klubb, bra och välskött, fortsätter Stenman.

Spelsystemet 4-3-3, det mest normala systemet i Holland, var melodin under säsongen. Twente vann ligan en poäng till godo på Ajax, men hade "bara" 40 måls plusstatistik, 63-23.

- De avgjorde mycket i sista minuterna och vann ofta sina matcher med 1-0, 2-1, 3-1. Twente var mer ett bra kollektiv än ett skönspelande lag.

Fredrik Stenman själv ådrog sig en bristning i baksida lår i näst sista ligamatchen, rehabtränade sista veckan i Holland och har den senaste veckan varit hemma i Munktorp och "tagit det lugnt". På tisdagkvällen blir det Tallåsen.

- Jag tänkte testa med Munktorp i kväll, men inte vara med på alla övningar. Det är inte så roligt väder, men jag hoppas få ett kvitto på att låret håller, säger han.

Mer läsning

Annons