Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smakstart för Team Mälarenergi

Team Mälarenergi inledde den nystartande Elitserien på bästa sätt genom att nolla Storfors BTK på bortaplan. 5-0 till Köpingslaget blev det efter att Storfors stjärna haft stora problem matchen igenom.

Annons

Nyckelmatchen blev den första, Storfors skickliga etta Sonja Obradovic från Bosnien tog ledningen mot Team Mälarenergis dito Marie Persson direkt och hade 2-0 innan Persson vände på den berömda steken och krigade till sig en seger med 3-2, vilket innebar en drömöppning och 1-0 i matchen för Köpingstjejerna. Enligt rapporterna kände Obradovic redan innan matchen mot Persson av en skada, en skada som gjorde sig så påtagligt påmind att hon tvingades lämna walk over i hennes andra singelmatch mot Mälarenergis Jana Dobesova, och vips hade bortalaget ett gyllene läge att lämna Värmland med tre poäng, och som man tog tillvara på det.

- Det känns som om luften gick ur dem efter första matchen och det blev en oväntat enkel seger, säger Kicki Lövdahl-Gullbo som tränar Team Mälarenergi.

På de tre sista matcherna tappade man inte ett sätt och kunde defilera hem en 5-0 seger efter att Marie Persson och Nina Vakkila gjort processen kort i den avslutande dubbelmatchen. Härnäst väntar Dänningelanda BTK, även den på bortaplan den femte februari.

Mer läsning

Annons