Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mia tog guldpå karate-SM

Arbogatjejen Mia Karlsson vann juniorguld i kata på karate-SM i Kristianstad i helgen, och tog ett mycket hedrande silver i seniorklassen.

Annons

Finalen i seniorklassen gick mot rutinerade Karin Hägglund från Stockholmsklubben Gojukai Seinan, som ska representera Sverige på kommande senior-VM.

– Jag gjorde det jag kunde göra. Hon är jätteduktig och 30 år, så jag är en stolt silvermedaljör, säger Mia Karlsson, som går på Riksidrottsgymnasiet på Vasagymnasiet.

I juni fyllde hon 16 och klev därmed upp från kadett- till juniorklassen, vilket också ger möjlighet att ställa upp mot seniorerna.

Tävlingsinsatserna på juniornivå har fortsatt på samma framgångsrika sätt som tidigare. Mia Karlsson har i år tagit juniorguld i kata i Finish Open och Wado Ryo Riksmästerskapen. Dessutom ett seniorsilver i Wado Ryu Riksmästerskapen.

Hösten kommer att handla om satsning på Europamästerskap. Mia Karlsson tävlar framför allt i kata, som är en serie rörelser med blockeringar och kontringar som utförs utan motståndare.

– Jag har tänkt satsa på EM som går i Serbien i februari och hoppas bli uttagen dit, säger Mia Karlsson.

Det blev även guld i lagkata i seniorklassen för Mia. Tillsammans med två lagkompisar från Degerfors Kuniba Kai vann laget finalen mot Botkyrka, ett lag som tidigare vunnit tre år på raken.

Mer läsning

Annons