Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchstraff på Jakobsson – då vände KHC och vann

Vid underläge 0–1 i slutet av den andra perioden drog nyförvärvet Mårten Jakobsson på sig matchstraff. Den aktionen tände resten av Köping HC – som vände på steken och vann med 5–1.
– Vi är i riktigt bra form just nu, säger tvåmålsskytten Jimmy Hellström.

Annons
Robin Karlsson (t.v) gjorde det viktiga 1-1-målet. Emil Forsberg, som assisterade, var snabbt framme och graulerade.

Köping HC hade till en början förtvivlat svårt att få hål på gästerna från Karlskoga. Lägen fanns det gott om, men oskärpa och en skicklig Karlskogamålvakt förhindrade ett KHC-mål.I stället var det gästerna som lite mot spelets gång tog ledningen i slutet av den första perioden. Hemmalagets bombardemang fortsatte även i andra perioden, men precis som i första ville pucken inte in.

Det skulle krävas något speciellt för att tända hemmalaget och det plockade Mårten Jakobsson fram, även om det kanske inte var tanken från början.

Med tre minuter kvar av andra perioden tog nyförvärvet fart från mittlinjen och störtade mot Karlskogamålet. I hög fart sänkte han en motståndarback, Karlskogamålvakten och målburen. Matchstraffet var inte mycket att snacka om, men den fick effekt på hemmalaget. Matchens lirare Robin Karlsson kvitterade kort efteråt och innan perioden var över hade Tim Svensson även gett hemmalaget en välförtjänt ledning.

I den tredje perioden drogs sedan den berömda proppen ur för Köping.

Två mål från Jimmy Hellström och ett från Victor Norman såg till att KHC vann med 5–1. Tack vare att Åmål förlorade gick Köping dessutom upp på sista play off-platsen.

– Det var tight hockey och det var kul att spela. Mycket chanser och vi lyckades få in puckarna, säger tvåmålsskytten Jimmy Hellström.

Blev det en tändning i laget när Mårten Jakobsson tog sitt matchstraff?– Ja, det blev det. Vi sa att Mårten visade vägen och att vi skulle vinna för att han tog den utvisningen.

Läs mer om matchen i torsdagens Bbl/AT!

Mårten Jakobsson gjorde debut för Köping HC. Den varade i knappt två perioder, sen åkte forwarden på matchstraff - som tände resten av laget.

Matchfakta

Köping HC 5 - Karlskoga HC 1

Målskyttar, KHC: Jimmy Hellström 2, Robin Karlsson, Tim Svensson, Victor Norman

Skott: 43-27 (8-12, 16-6, 19-9)

Publik: 245 åskådare

Mer läsning

Annons