Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köping Hockey föll mot Sunne - igen

För tredje gången denna säsong blev Sunne för svåra för Köping Hockey. Efter en tät match vann värmlänningarna till slut med 5-4.
- Nu är vi nere på jorden igen, säger KHC-tränaren Joakim Karlsson.

Annons

KHC, som hade blivit play off-klara vid en vinst, började matchen piggt och hade ledningen med 3-1 efter första perioden.

I mittenronden ställde gästerna dock till det för sig genom att dra på sig flertalet utvisningar. Det utnyttjade Sunne till fullo. 2-3. 3-3 och 4-3 kom alla i power play.

- Åker man inte skridskor tvingas man haka sin motståndare och då blir man utvisad, säger Joakim Karlsson.

Mot slutet fick även KHC chansen i power play i fem minuter, efter en ful satsning mot Emil Forsberg från Sunnes Christian Hammar, och då kom kvitteringen genom backen Simon Johansson. 

KHC:s power play sträckte sig även till den tredje perioden, men i stället för en bortaledning kunde hemmalaget Sunne sätta 5-4 i numerärt underläge. Köping försökte få in en kvittering, men Sunne redde ut stormen och vann för tredje gången denna säsong över KHC.

- Nu är vi nere på jorden igen och det kanske vi behövde. Samtidigt har vi allt i egna händer fortfarande och Nor ska få sota för det här på onsdag, säger Karlsson.  

KHC:s mål gjordes av Emil Forsberg, Jonathan Thunberg, Oskar Maikkula och Simon Johansson. 

Mer om play off-kampen i måndagens Bärgslagsbladet/Arboga Tidning!  

Annons