Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KIS bröt trenden efter heroisk insats

Efter fyra raka förluster lyckades Köpings IS  ta en efterlängtad seger hemma mot Skutskär i dag. Segerjublet visste´inga gränser när slutsignalen ljöd och KIS stod som segrare med 6-4 (2-3)

Annons

Köpings IS var segervissa inför mötet med tabellfemman Skutskär. Det var också ett piggt hemmalag som tog kommandot direkt och ägde spelet de första inledande tjugo minuterna då laget även lyckades ta ledningen med 1-0. Sedan tog det stopp för hemmalaget som tappade allt av sitt spel och ett effektivt motståndarlag tog vara på sina chanser och lyckades gå fram till en 3-1-ledning som såg ut att stå sig halvleken ut.

Då klev Dennis Svensson fram och såg till att det blev reducerat till 2-3 innan den första halvleken var över. Där tändes åter en gnista hos KIS som även fick till en kvittering till 3-3 på straff (slagen av Johan Björkdahl) en kvart in på den andra halvleken.

- Vi krigade verkligen som om det var på liv och död i andra halvlek och killarna gör en heroisk insats som lyckas vända två gånger, säger KIS-tränaren Peter Gustavsson.

För även vid underläge 3-4 visade KIS återigen att man bara skulle vinna den här matchen och det var de fasta situationerna som lade grunden till vändningen via två hörnmål av Johan Björkdahl och Martin Grändåhs fram till 5-4. Sedan punkterade David Erikson definitivt tillställningen genom att slå in 6-4 som också blev slutresultatet.

- Det känns skönt att vi lyckades vända trende efter fyra raka förluster, säger KIS-tränaren Peter Gustavsson.

Mer läsning

Annons